Om Trynen i jorden

Trynen i jorden er et landbrug hvor vi har økologiske grise. I foråret 2016 mens jeg (Trine) var på barsel med vores 3. datter anskaffede vi os 4 søer.  Søerne blev navngivet Gerda, Solvej, Oda og Olga. Og allerede fra dag 1 har produktionen været drevet økologisk. Jeg kunne ikke forestille mig noget andet. Gerda, Solvej, Olga og Odas grise voksede sig store hen over sommeren, og i efteråret solgte vi deres grise som hele og halve grise til private kunder.

At passe grisene, og følge deres udvikling hen over sommeren gav appetit på mere. Så da muligheden bød sig for at lave en rigtig virksomhed ud af projektet, var det let at droppe det faste kontor job og gå på græs med trynen i jorden sammen med grisene. Så fra et lille barselsprojekt på 4 søer i 2016, blev Trynen i jorden udviddet til en rigtig virksomhed med 100 økologiske søer i 2017. I 2018 tilpassede vi igen, til ca. 50 søer, og det har vi stadig. Besætningen har levet lidt af en nomade tilværelse og flytte rundt omkring i Sydthy, men…

Efter et stop i Nørhå i 2019 er vi nu lidt mere permanent i 2020 flyttet til Sønderhå, hvor grisene og bonden nyder livet på markerne omkring Thy Økobær. Det er en flytning som også har betydet, at der indimellem kommer lækre økologisk bærrester på menuen, og det bringer lykke hele vejen rundt!

Der er mulighed for at købe kød fra Trynen i jorden grisene direkte fra os, og den del har en helt særlig betydning, fordi det for os er startet  med netop at ville have noget godt økologisk kød på bordet selv. Glæden ved at servere kød af god kvalitet, som vi kender oprindelsen og historien på, er noget vi rigtigt gerne give andre muligheden for at opleve 🙂 At bringe mennesker tættere på den mad de spiser, og vise vores produktion frem både på nettet og ude i virkeligheden er selve drivkraften bag Trynen i jorden. Det er forbrugerne som bestemmer hvilket liv deres mad skal leve før det bliver til mad og sådan skal det være 🙂

Kærlig Hilsen Trine