Om Trynen i jorden

Trynen i jorden er et landbrug hvor vi har økologiske grise. I foråret 2016 mens jeg (Trine) var på barsel med vores 3. datter anskaffede vi os 4 søer.  Søerne blev navngivet Gerda, Solvej, Oda og Olga. Og allerede fra dag 1 har produktionen været drevet økologisk. Jeg kunne ikke forestille mig noget andet. Gerda, Solvej, Olga og Odas grise voksede sig store hen over sommeren, og i efteråret solgte vi deres grise som hele og halve grise, slagtet og finparteret til direkte afhentning hos slagteren.

At passe grisene, og følge deres udvikling hen over sommeren gav appetit på mere. Så da muligheden bød sig for at lave en rigtig virksomhed ud af projektet, var det let at droppe det faste kontor job og gå på græs med trynen i jorden sammen med grisene. Så fra et lille barselsprojekt på 4 søer i 2016, blev Trynen i jorden udviddet til en rigtig virksomhed med 100 økologiske søer i 2017. I 2018 tilpassede vi igen, og den proces er endnu ikke landet. Vi har nu ca. 50 søer, og vi har flyttet grisene til højere og mere sandet jord på Kalkværksvej mellem Ove sø og Nørhå. Her har vi det godt, men vi det er en midlertidig løsning. Så vi er igen på udkig og kigger efter jord, som vi kan tage i brug i slutningen af 2019.

Igen i år er det muligt at købe grise og kød direkte fra os, og den del har en helt særlig betydning, fordi det for os er startet  med netop at ville have noget godt økologisk kød på bordet selv. Netop glæden ved at servere kød af god kvalitet, som vi kender oprindelsen og historien på, er noget vi rigtigt gerne give andre muligheden for at opleve 🙂 Det er passionen for dyrevelfærd og det at vise hvilket fantastisk dyr grisen (både på marken og på tallerknen) som er drivkraften bag Trynen i jorden. Det er forbrugerne som bestemmer hvilket liv deres mad skal leve før det bliver til mad og sådan skal det være 🙂

Kærlig Hilsen Trine