Skønne december – Juledekorationer

Skønne december – Juledekorationer

December er over os! Vi har taget hul på chokoladejulekalenderne, og spiser allerede vaniljekranse og pebernødder. Sidste år indførte vi her i huset at tage på ’Adventstur’ for på den måde at bruge tid sammen istedet for penge på adventsgaver. Så igår var børnene og jeg i skoven for at finde gran og mos til et par blomsterkrukker ved døren.

Vi startede ud med kaffe, saftevand og mormors hjemmebagte småkager allerede lige som vi var stået ud af bilen, for så var vi jo allerede godt igang. Selv om det småregnede lidt, mens vi listede os gennem skoven, så tog det ikke glæden ved at befinde   sig midt i en ægte juledekoration fra os. Vi var godt pakket ind i flyverdragter og nissehuer, så vi var både tøre og varme nok til at sætte os midt i det hele og bare snuse duften af skov helt ned i maven, hvor især duften af gran kun bidrager ekstra til den julehyggelige stemning. Vi snakkede om at det faktisk var sådan her at dekorationerne, som vi samlede materialer til, skulle se ud, når vi kom hjem, og at det ikke blev let at indfange det hele.

Det er ikke længe, at sådan en flok børn på 2-4-7 år kan sidde stille, så vi var hurtigt på benene igen. Men for mig er det sådan et magisk øjeblik, hvor man ser, dufter og mærker naturen, som virkelig sætter sig fast. Vi forsøger at indfange naturens skønhed, farver og stemning når vi sidder der med ler og gran, men glæden ved at se den derude, imens man samler sig en pose med lidt af det hele, det er svært at slår. Og dog… For måske kommer netop det at tage på tur sammen i flyverdragter, med termokande og kagedåse, og derefter lave dekorationer sammen i familien alligevel op på siden af.

Det nåede at blive mørkt før vi var færdige med at fylde kran og mos i krukkerne ved hoveddøren. Det sidste vi gjorde var at sætte lys i syltetøjsglas ned i mosset. Pigerne sad på køkkengulvet og bankede hulller i låget med hammer og søm, og Ja legede med tænstikker for at lære selv at tænde fyrfadslyset. Mærkeligt nok gav det hverken brændte fingre eller klemte tommeltotter, at sidde der og arbejde med hammer, søm og tændstikker, men bare rolig det skal vi nok nå en anden god gang.

Glædelig december og 1. adventssøndag.

Kærlig Hilsen

Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *