Det nemme kartofler… ikke i 2018 🙂
Skrevet d. 20. jun, 2018

Der har været stille her på bloggen den sidste månedstid, og det skyldes simpelthen, at når vejret er godt udenfor, så har jeg utroligt svært ved at trække indenfor og sætte mig ved computeren. Mens jeg går og luger i kartoffelrækkerne går jeg og tænker på alt det jeg gerne vil fortælle Jer, men pludselige er kl. blevet godt over 23, og så blev det heller ikke den dag. Men idag er vejret lidt gråt, og så er det jo bare at skænke en god stor kop kaffe op og nyde udsigten til lidt vand til køkkenhaven.

Status på kartoflerne: Jeg har aldrig brugt så meget tid på kartoflerne, som jeg har iår. Der er kæmpe stor forskel som det kan ses på billederne, på de kartofler som blev sat før tørken, og de som først blev sat efter tørken var sat ind. Jeg kom for sent igang med at vande, da jeg faktisk aldrig har været nødt til at vande mine kartofler tidligere. Men det var altså nødvendigt iår.

Flere og flere kartoffelplanter bliver fundet under senegræsset. Til højre ses kartofler som fik vand inden tørken, og til venstre de som er sat blot en uge senere, da tørken allerede var sat ind. 6. juni 2018

Nogle planter er nu klar til høst, mens andre knapt er tittet af jorden, og tidsler og senegræs har krævet timer og atter timer at holde i skak. Men kartofler får vi! Og der skal nok blive nok til vinteren også. Medmindre der kommer skimmel for tidligt…

Leder efter bittesmå kartoffelspirer blandt livskraftigt senegræs og tidsler i kartoffel “marken” 4. juni 2018

Jeg har altid tidligere sagt, at kartofler var noget af det nemmeste at dyrke, men jeg skal love for, at jeg har fået min sag for i år. Men så lærer man jo noget nyt: Når man ikke passer sin køkkenhave i et år så skal man forvente at luge dobbelt så meget året efter 😀

Der tages endnu et livtag med tidslerne i kartoffel”marken” Hvem er mest stædig? Tidslerne bliver trukket forsigtigt op for at få mest mulig af roden med, og lagt i skår mellem kartoffelrækkerne. 19. juni 2018

Der skal vandes i tørre år, der er ingen vej udenom! Og endelig så skal jeg helt sikkert arbejde mere med at dække kartoflerne til med halm eller ensilage i stedet for at grave dem ned. I mit lille forsøgshjørne ser det nemlig ud til både at holde på fugt og begrænseukrudt 😉

I aften skal vi have årets første omgang nye-kartofler-af-egen-avl, og det er al besværet værd. Det bliver sandsynligvis med enten stegeflæsk eller frikadeller af kød fra polt nr. 41, eller #41 som der står på poserne, og det glæder jeg mig helt utroligt meget til 🙂 Jeg håber, at du derude også finder noget i din have som kan sættes på menuen hen over sommeren. Og hvis det ikke lige går til held med kartoflerne, så kan man jo altid gå efter “ommelet med ukrudt” som i et af mine tidligere opslag 🙂

Kærlig hilsen Trine

Trynen i Jorden

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kategorier: