Disruption !
Skrevet d. 02. maj, 2018

Jeg har fået disruptet min have! Eller det er sådan set ikke mig, men grisene som disrupter haven. Man kan måske nok stille spørgsmålstegn ved det æstetiske udtryk, men det har aldrig været sjovere 🙂  Grisene har fuldstændigt rodet gedernes gamle fold op, og hønsene står på spring for at snuppe de regnorme og andet kravl som dukker op til overfladen, og det er en fest! Ikke bare for høns og tryner, men for os alle sammen, fordi det simpelthen er så sjovt at se på.  De er sjældent i ro de kære tryner, og selv når er og ligger godt gravet ned i halmen i hytten, så ser det noget så hyggeligt ud. Grisenes hytte ligger lige uden for pigernes værelse. Så det sidste der sker om aftenen er at de kravler op i vindueskarmen og råber “GODNAT GRISE!”. Hver morgen starter med et lidt mere stille, men ikke mindre hjerteligt “Godmorgen Grise”. 

Grise er bare sjove, de har virkelig en enorm underholdningsværdi. Den måde de går til verden på, vender det hele hovedet. Man vinder hurtigt deres tillid: “Der kommer hende med maden igen”, og så er de bare af natur så nysgerrige, at sætter man sig ned, og har bare et gran af tålmodighed, så kan de slet ikke lade være med at komme hen og hilse på.

Og så er de alligevel utroligt forskellige, nogle er sky og på vagt, en anden er altid den første som står klar til at blive kløet på ryggen. Og så er der forskel på kuld og grupper af grise. Grisene i haven skulle bruge lidt tid på at acceptere at vi kommer tæt på dem. Til sammenligning har jeg et kuld grise på marken lige nu som kommer løbende mig i møde, når jeg kommer ind i folden. Og sætter jeg mig ned, så er de over mig som en flok legesyge hundehvalpe og sådan har de altid været. 

I deres tilfælde tror jeg det er en kombination af arv og miljø,. Deres mor er meget kælen og tillidsfuld, og der ser grisene jo, så hun påvirker dem både gennem arv og adfærd.

Som sagt så er grisenes adfærd netop nu langt henne i at endevende en god portion af haven. Hvad der skal ske med den del om par uger, når grisene flytter tilbage på marken, det ved jeg ikke. Jorden bliver helt sikkert renset godt og grundigt for rodukrudt, så det er fristende at benytte muligheden til at plante noget nyt. Men det kan nu også godt være at vi får lyst til at få endnu et hold Trynen-i-jorden-grise i hegnstræning i en periode. For nøj hvor er det hyggeligt det der DISRUPTION 😀

Kærlig hilsen Trine

Trynen i Jorden

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kategorier: