Hvis Ronja Røverdatter havde økogrise…
Skrevet d. 07. sep, 2018

Lige siden jeg var barn har jeg elsket Astrid Lindgrens historier. Hovedpersonerne i historierne var næsten altid de her fandenivoldske børn som klarede modgang og farer, ved mod og stædighed. Og en af mine ynglingshistorier er historien om Ronja Røverdatter. Ronja flytter fra Mattisborgen og ud i skoven sammen med sin ven Birk om foråret. De bor i en klippehule og klarer sig ved hjælp af deres færdigheder hele sommeren, men de ved begge, at når vinteren kommer, så kan de ikke længere overleve i hulen. Mens sommeren går på held og efteråret varsler vinterens komme, nægter de at overgive sig og drage hjem til Mattisborgen, mens de spøgefuld råber til hinanden gennem vinden og regnen, ”sikke en regnfuld sommer vi har”. De forsøger at udskyde den alvor som ligger lige om hjørnet…

Billedresultat for ronja røverdatter– Forårskriget, fra filmen Ronja Røverdatter.

I år har jeg det som Ronja Røverdatter… Det er nu september, så der er ingen tvivl om at sommeren er ved at være slut, og som Ronja har jeg stadig ikke fundet ly for vinteren til mine dyr. Det er ikke en mulighed at blive hvor vi er nu, og derfor prøver vi på alle mulige måder at finde et nyt sted til os selv og vores dyr inden vinter. Vi NYDER hver eneste dag i fulde drag, men for hver dag der går kommer vinteren nærmere… Og vi SKAL have fundet veldrænet jord og/eller mulighed for at fodre dyrene på stald, så vi undgår at køre ud med foder, vand og halm i den våde sæson. Hvis jorden er til det, giver det ikke de store problemer at køre rundt på den om vinteren, men her på lerjorden hvor vi er, så er det besværligt, omkostningstungt, og særdeles hårdt for jord, maskiner og mennesker at færdes på mark om vinteren.

Vi har haft artikler i hele 3 lokale aviser, som fortæller om vores situation og drømmen om at finde en gård på 20-30 ha lige rundt om bygningerne, og bygninger som vi vil kunne bruge til opbevaringen af halm og foder til dyrene. Vi vil allerhelst blive i Sydthy hvor vi har vores netværk, men alle ejendomme som minder om vores ønsker har interesse.

Vi håber det lykkes FOR DET SKAL DET 🙂

Kærlig hilsen Trine (aka Ronja Røverdatter)

Trynen i Jorden

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kategorier: