Om efterårsmad…
Skrevet d. 14. okt, 2021

Det er rigtigt blevet efterår og efterårsferien står for døren, og når vejret bliver koldere, så ændre mine køkkenvaner sig. Der bliver lavet helt andre retter og hele huset dufter anderledes. For eksempel er endelig blevet tid til, at vi igen kan hente en HEL sæk kartofler hos Carsten Bondemand fra Vibens Fryd. De små poser med økokartofler fra butikken, de ligger nærmest og griner af os fra bunden af gryden, i kartoffelelskende familie som vores. Vi skal have MANGE kartofler af gangen. Så en sæk med 15 kg rækker da et stykke tid. Og når man så er taget på tur ud i grøntsagsmarken efter sin kartoffelsæk, så følger der så meget andet godt med. Og ind i bilen kommer også næsten lige så mange kg med grove grønsager som: Gulerødder, pastinakker, knoldselleri, grønkål, hokkaido og løg. Og endelig så er der jo Halloween Græskar, som skulle bruges til underholdning og ”øve-sig-i-at-bruge-dolk” hos Ulveungerne i Hørdum.

Efter grøntsags-TOGTET i går så stod aftensmadsmenuen herhjemme på SPARERIBS af egen Trynen i jorden gris, med grov kartoffel/gullerodsmos. Alt sammen økolokal og indsamlet lige i nærheden. Børnene kalder menuen ”KØDBEN og MOS” og det mundrette navn passer utrolig godt til en børnefamilie som os. I dag blev den STORE (15 liter) suppegryde så fundet frem, og fyldt med Go’e ben (selvfølgelig også egen avl), og imens bonden tog på marken til trynerne, så småkogte herlighederne det meste af eftermiddagen. Herefter var det tid til at ordne grøntsager: nogen til at koge med, og andre som først kom i til sidst efter at ben grove stykker var siet fra. Det er ikke ret tit, at jeg tager mig sammen til også lave melboller helt fra bunden, men det gjorde jeg i dag (med hjælp fra frøken Jensens naturligvis). Det kunne jeg godt tåle at øve mig i, men smagen var i alle tilfælde godkendt. I stedet for kødboller brugte jeg ”pille-kødet” fra benene, som blev krydret kraftigt og ristet på panden ind det blev drysset ud over hver enkelt tallerken, og jeg tør godt at love at ingen gik sultne i seng i aften.

Bonus efter sådan en omgang er at fylde 8-10 is-bøtter (jeg bruger isbøtter til ALT) med kraft til næste gang vi skal have suppe, som derfor bliver 100 gange nemmere og hurtigere end denne gang. De kommende dage er vi blevet lovet mad ude af huset, men mon ikke resten af ferien nok skal komme til at dufte af noget med TRYNEN I JORDEN gris og ØKOLOKALEe grøntsager.

P.S: Hvis I kunne tænke flere rigtige opskrifter på ØKOLOKAL mad som passer til årstiden, så skriv en kommentar herunder 🙂

Nu mangler jeg faktisk bare opvasken 😀

Trynen i Jorden

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kategorier: