om lugten af forår og JORD…
Skrevet d. 12. apr, 2018

– Det er næsten 2 år siden at der sidst blev sat kartofler, og det er på høje tid at gentage succesen!

Jeg ELSKER april ! April er fantastisk! April er havetid <3 Det kan godt være, at foråret rent teknisk starter allerede i marts, men i marts er det som om vinteren aldrig rigtig vil give slip, og bedst som man går igang i haven, så ligger alle herlighederne igen dækket af sne.

Men i April vinder foråret kampen og så er vi igang. Man kan bare mærke alt det grønne som ligger og ulmer under det gule tørre græs, og blomsterknopperne på træerne, ALT er parat! Når man har en udendørs hverdag, så skulle man tro at man på et tidspunkt fik nok, og ville idenfor når pligterne på marken var overstået, men sådan har jeg det slet ikke.

Som igår da jeg kom hjem havde Esben allerede hentet pigerne, og de var ude på terrassen i solen. Det syn alene griber mig om hjertet på en helt særlig måde, og som et sikkert tegn på at nu er vi igang med en ny sæson. Så det var bare med at gribe chancen og komme i haven med det samme. Det behøver ikke altid at have et specifikt, planlagt defineret formål, faktisk har jeg det allerbedst uden, men at rive i noget ukrudt og kradse jorden det gør godt på alle måder. Jeg nøjes med fingrene og stikker dog ikke trynen i jorden, men lugten af jorden gør alligevel noget ved mig.

Der er muligheder i jord. Et stykke græsplæne kan på en enkelt sæson forandres fuldstændig, og gøre en familie selvforsynende med en stor del af deres grønsager. Glæden ved at arbejde med jord og planter og se det blive til mad er ubeskrivelig. For mig giver en følelse af frihed at lave maden selv HELT fra bunden af. Derfor var det også et stort savn for mig at jeg for første gang siden jeg flyttede tilbage til Thy ikke nåede at dyrke køkkenhave i 2017. Det gør jeg i år! Børnene var heller ikke til at drive ind fra haven, så vi droppede at lave mad og nøjedes med rugbrødsmadder til aftensmad, men det var der IKKE EN som brokkede sig over 🙂

Nyd April ! Og rigtig god fornøjelse med JORDEN 🙂

Kærlig hilsen Trine

Trynen i Jorden

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kategorier: