Vi sletter vores spor…
Skrevet d. 22. apr, 2018

Denne uge har stået på genopretning! Jorden som grisene gik på sidste år og den første del af vinteren skal gøres klar til at der kan dyrkes korn i denne sæson, og der har været nok at tage fat på før det kan lade sig gøre. Det er stadig ikke muligt at køre overalt på marken, men vi tager lidt hele tiden, og vi skulle meget gerne kunne bjærge de sidste par hytter idag.

Der er vist ingen som har fulgt lidt med på facebook i løbet af vinteren, som kan være i tvivl om at marken var meget ufremkommelig. Vi var på lavtliggende og leret jord, i en meget våd sæson og det har sat sine spor: Helt bogstaveligt:

Vi har måttet pumpe vandet væk fra de dybe spor, før vi kunne komme igang med at jævne og grube, så der igen kan dyrkes korn. Selv om grisene har haft trynerne godt og grundigt i jorden, så er der absolut ingen tvivl om at det som har været hårdest for jorden at vi har kørt på den med vores maskiner.

      

Når man har dyr på mark om vinteren, som vi har, så er det uundgåeligt at det kræver en hel del færden, med vand, foder, halm, flytning af dyr og hytter undervejs, og det er hårdt for jorden. Det man kan gøre er at finde en jord som er mere tør (højt beliggende og mere sandet) og derfor bedre kan klare presset, og at bruge maskiner som trykker mindre når det kan lade sig gøre.

Så hovedkonklusionen er: at vi leder efter jord som er bedre egnet til at færdes på hele året rundt. Det skal vi have fundet inden det igen bliver vinter. Og mens vi gør det, så vil vi nyde den gode sæson i fulde drag 🙂

Kærlig Hilsen Trine

Trynen i Jorden

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kategorier: